Zomer programma voor kinderen

We hebben deze zomer weer een mooi online programma met zomercursussen voor verschillende leeftijdsgroepen en niveaus. Ook voor volwassenen hebben we een mooi online programma (zie bij volwassenen). Bij interesse neem graag contact op via info@dutchschoolsocal.org. Zodra wij contact met u hebben gehad en de juiste groep/les hebben bepaald, kunt u de aanmelding doen via deze registratie link.


Online zomer kennismakingscursus Nederlands voor kinderen en teenagers

Voor wie: voor leerlingen die de zomer willen gebruiken om in 6 weken een introductie cursus Nederlands te doen zodat ze goed voorbereid kunnen beginnen met de beginners cursus in september. 

Programma: "Wie bent je, wat doet je en waar komt je vandaan?" Met deze cursus leren de studenten in groepsverband de basis van de Nederlandse taal. Ze leren hoe ze zichzelf voor kunt stellen, hoe ze een eenvoudig gesprek kunnen voeren en meer. Ook zullen ze leren over de Nederlandse cultuur. Voor deze inleiding is geen voorkennis van de taal vereist. Naast het aanleren van basisgrammatica, besteden we veel aandacht aan conversatie, uitspraak en het verrijken van de woordenschat om een goede mondelinge taalvaardigheid te ontwikkelen, waarbij we verschillende situaties als basis gebruiken.

Wanneer

Prijs: $235 per leerling.

Zomer taal- en cultuur kamp voor kinderen en teenagers

Voor wie: voor leerlingen die dit schooljaar bij ons Nederlandse NT2 (Nederlands als 2e taal) online lessen volgen of voor leerlingen met wat kennis van de Nederlandse taal. We zullen verschillende groepen hebben die ingedeeld worden naar leeftijd en niveau (5-7 jarigen, 7-10 jarigen, 11-15 jarigen).

Programma: de 5-7 jarigen doen ons leuke interactieve programma en zullen veel leren over de Nederlandse cultuur en gewoontes. Voor de oudere groepen wordt de nadruk gelegd op de zomer, reizen en cultuur. Het thema is "virtueel op vakantie gaan naar Nederland en België".  Het doel van de cursus is dat de leerlingen op een leuke en interactieve manier met de Nederlandse taal bezig blijven, woordenschat leren over vakantie en reizen en meer te weten komen over cultuur. Gedurende de lessen zullen de leerlingen verschillende virtuele reisjes in Nederland en België maken (Amsterdam, Utrecht, Brugge, Artis, Rijksmuseum) en leren over de Nederlandse en Belgische cultuur en gewoontes.  Ze zullen op deze manier hun verworven kennis van het afgelopen schooljaar verdiepen, veel nieuwe woordenschat leren,  in de zomer bezig blijven met de Nederlandse taal en helemaal klaar zijn voor het nieuwe schooljaar.

Wanneer: 8 lessen van een uur op een door de weekse dag tussen 4 en 6 pm (in uw tijdszone) vanaf de week van 21 juni t/m de week van 10 augustus 2023.

Prijs: $310 per leerling.